Food

Dulceata de cirese

Intr-o cratita cu fundul gros, se pune apa si zaharul la fiert.Se lasa sa fiarba pana se leaga un sirop. Se adauga fructele si se mai lasa la fiert...


Supa de post cu paste

Legumele se taie cubulete mici si se calesc in ulei. Cand ceapa este sticloasa, se adauga putina apa si se fierb cateva minute, pana scade zeama.


Budinca cu scortisoara

O tava yena se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Painea se taie felii. Se incalzeste laptele cu 2 linguri de zahar si un plic de zah...


Tort cu crema mascarpone si whisky

Pentru blat se foloseste o forma de tort cu fund detasabil cu diametrul de 28 cm. Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu sarea, iar albusurile...


Crispy strips - fasii de pui crocant

Se spala bucatile de pui, se taie fasii inguste si se aseaza intr-un bol incapator.Peste ele se pun condimentele(dupa gustul fiecaruia) si iaurtul.


Rondele de macrou cu mamaliga

Se spala pestele, se curata, se taie capul si coada, apoi se feliaza. Rondelele se aseaza pe un fund de bucatarie si se condimenteza dupa gust. ...


Ciuperci la cuptor

Se spala ciupercile, se aseaza in tava, se stropesc cu ulei, se asezoneaza cu condimentele dupa gust si se baga la cuptor. Se tin la cuptor aproxim...


Chec cu vanilie pufos

Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se bat cu margarina (la temperatura camerei), se adauga zaharul, lapte...


Ciulama de pipote de pui

Se curata pipotele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se ia spuma care se formeaza. Se taie ceapa si usturoiul si a...


Paine "Turist" de casa

Se freaca drojdia cu zaharul si se adauga apa calduta si uleiul. Se pune faina si sarea si se framanta bine.Iese o coca moale si  pufoasa. ...


Tocana cu jambon si salata de varza

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, cat sa ii acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se adauga fo...


Fursecuri cu alune

Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu zaharul, sarea si coaja de lamaie, pana cand nu se mai simte zaharul.Se adauga galbenusurile, uleiul cate putin...


Aperitive

Aperitive

Bauturi

Bauturi

Bucatarie Traditionala

Bucatarie Traditionala

Conserve

Conserve

De post

De post

Deserturi

Deserturi

Diverse

Diverse

Dulceturi si Compoturi

Dulceturi si Compoturi

Dulciuri

Dulciuri

Garnituri

Garnituri

Legume

Legume

Mic dejun

Mic dejun

Paine si patiserie

Paine si patiserie

Paste/Pizza

Paste/Pizza

Peste

Peste

Retete pentru copii

Retete pentru copii

Salate

Salate

Smothie

Smothie

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe

Torturi

Torturi