Food

Negrese apetisante

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun galbenusurile, albusurile batute spuma cu zaharul, laptele si uleiul. Iese un aluat nu prea gros...


Piept de porc la cuptor

Se condimenteaza carnea si se aseaza intr-un vas de iena. Deasupra se toarna sosul de legume sos de legume (il gasiti in reteta "Aperitiv cu l...


Aperitiv cu legume

Legumele se taie cubulete, in afara de morcov-rondele, ardei-fasii, usturoi-tocat marunt. Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul,se adauga mo...


Lipii cu masline

Se amesteca zaharul cu drojdia, uleiul, maslinele si apa. Se adauga faina si sarea si se formeaza o coca moale si elastica. Va fi putin lipicioasa ...


Bezele cu scortisoara si ciocolata

Pentru inceput trebuie spus ca avem nevoie de un bol degresat, foarte curat si uscat. Deasemenea si paletele mixerului. In bol se pun doar albusuri...


Ardei umpluti cu carne tocata

Se spala ardeii, se curata de cotoare dar se opreste partea cu codita pentru a forma un capac. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. ...


Gem de cirese ca la mama

Ciresele se curata de samburi si se clatesc cu apa rece. Fructele se stropesc cu zeama de lamaie, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si se p...


Moristi si mini pateuri din foitaj

Eu prefer foitajul Morarita pentru ca are cele mai bune rezultate.Are doua foi, fiecare de 400 g.prima foaie am impartit-o in 9 patrate. Am luat un...


Fasole batuta cu stil

Se pune seara fasolea la inmuiat intr-un bol cu apa. Se scurge apa, se pune alta si se lasa la fiert. Cand fierbe, se scurge apa si se pu...


Clatite rumene cu gem de cirese

Gemul: Fructele se stropesc cu zeama de lamaie, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si se pun la foc mediu intr-o cratita cu...


Gustare rapida

Ingredientele se taie cubulete si se amesteca. Tava se unge cu ulei. Smantana se amesteca cu sare si usturoiul pisat si se unge cu ea fel...


Pandispan cu fructe

Untul moale se amesteca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si sarea pana se omogenizeaza.Se adauga laptele, faina si praful de copt. Aluatul este gata. ...


Aperitive

Aperitive

Bauturi

Bauturi

Bucatarie Traditionala

Bucatarie Traditionala

Conserve

Conserve

De post

De post

Deserturi

Deserturi

Diverse

Diverse

Dulceturi si Compoturi

Dulceturi si Compoturi

Dulciuri

Dulciuri

Garnituri

Garnituri

Legume

Legume

Mic dejun

Mic dejun

Paine si patiserie

Paine si patiserie

Paste/Pizza

Paste/Pizza

Peste

Peste

Retete pentru copii

Retete pentru copii

Salate

Salate

Smothie

Smothie

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe

Torturi

Torturi