Meniu

Dulciuri

/Food/Cornulete%20cu%20faina%20de%20gris/_DSC7815.jpg

Cornulete crocante cu...

Se foloseste faina din gris pentru ca aceste cornulete sa iasa mai crocante, dar se poate folosi si faina obisnuita. Faina din gris se cerne, se am...


Cornulete fragede

Margarina, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, sarea si ouale intregi. Cand s-au omogenizat bine se adauga smantana (sau iaurt), sarea ...


Pandispan cu iaurt si...

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul si praful de sare iar cand spuma se intareste ca la bezea, se adauga galbenusurile. Se amesteca...


Prajitura cu crema si...

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi se amesteca usor cu galbenusurile si faina. Se t...


Galuste cu dulceata

Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp se pune uleiul (sau unt) la incins, apoi se toarna pesmetul, amestecandu-se continu sa nu se ard...


Pandispan tigrat cu z...

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si margarina, la temperatura camerei....


Pandispan cu mere

Se rad merele, se storc de zeama, si se calesc pe aragaz impreuna cu zahar si zahar vanilat - in functie de cat vrea fiecare de dulce. Se fac 2 compozitii.


Bezele cu scortisoara...

Pentru inceput trebuie spus ca avem nevoie de un bol degresat, foarte curat si uscat. Deasemenea si paletele mixerului. In bol se pun doar albusuri...


Clatite rumene cu gem...

Gemul: Fructele se stropesc cu zeama de lamaie, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si se pun la foc mediu intr-o cratita cu...


Desert cremos cu fris...

Este un desert compus din doua creme delicioase, frisca si fructe. Intr-o cratita cu fund gros, se amesteca ouale, zaharul, sarea si amidonul.Cand ...


Mini eclere fantezie

Se pune apa cu uleiul si sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina si se amesteca energic pana la incorporare.Cand incepe sa se desprinda de per...


Orez cu lapte la tuci

Din punctul meu de vedere, cel mai bine se gateste orezul cu lapte in tuci sau intr-o cratita de tuci . Se pune laptele impreuna cu sarea si zaharu...


Aperitive

Aperitive

Bauturi

Bauturi

Bucatarie Traditionala

Bucatarie Traditionala

Conserve

Conserve

De post

De post

Deserturi

Deserturi

Diverse

Diverse

Dulceturi si Compoturi

Dulceturi si Compoturi

Dulciuri

Dulciuri

Garnituri

Garnituri

Legume

Legume

Mic dejun

Mic dejun

Paine si patiserie

Paine si patiserie

Paste/Pizza

Paste/Pizza

Peste

Peste

Retete pentru copii

Retete pentru copii

Salate

Salate

Smothie

Smothie

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe

Torturi

Torturi