Meniu

Bucatarie Traditionala

/Food/Musaca%20cu%20cartofi/_DSC5749.jpg

Musaca cu cartofi

Ceapa se taie marunt, morcovul se da prin razatoarea mica si ardeiul se taie fideluta. Legumele se calesc in putin ulei, iar cand sunt patrunse se ...


Paine cu seminte

Drojdia se amesteca cu zaharul, apa si uleiul. Ingredientele uscate (inclusiv sarea) se pun impreuna si se amesteca bine. Se combina ingr...


Mancare de fasole boa...

Punem fasolea in apa pentru cateva ore. Fasolea se pune la fiert in apa rece si se lasa sa dea in cateva clocote. Dupa ce incepe sa fiarb...


Friptura de porc cu c...

Se spala carnea, se inteapa cu cutitul sa se patrunda mai bine, se presara cu sare si piper, apoi se pune in tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile.


Maioneza cu ciuperci ...

Carnea de pui (merge si pulpa de porc sau vita) si ciupercile se fierb, separat si se toaca marunt apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. ...


Zacusca de vinete si ...

Se pun vinetele la copt (aproximativ 7 buc) direct pe flacara si se intorc pe fiecare parte pana se arde coaja si miezul se inmoaie. Ardeii se coc ...


Iahnie de fasole cu j...

Cel mai simplu este sa punem fasolea in apa pentru cateva ore. Fasolea se pune la fiert in apa rece si se lasa sa dea in cateva clocote. ...


Varza cu costita afum...

Se toaca varza si se freaca cu putina sare sa se inmoaie. Costita se portioneaza dupa preferinta fiecaruia si se pune la calit in putin ulei(costit...


Ficaciori de pui cu m...

Se spala ficaciorii in mai multe ape. Se pune la prajit in ulei pentru cateva minute pe fiecare parte. Cand este gata se scoate intr-un b...


Varza dulce cu suncul...

Se taie varza si se freaca cu sarea pana se inmoaie si lasa zeama. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand ceapa devine...


Rondele de macrou cu ...

Se spala pestele, se curata, se taie capul si coada, apoi se feliaza. Rondelele se aseaza pe un fund de bucatarie si se condimenteza dupa gust. ...


Ciuperci la cuptor

Se spala ciupercile, se aseaza in tava, se stropesc cu ulei, se asezoneaza cu condimentele dupa gust si se baga la cuptor. Se tin la cuptor aproxim...


Ciulama de pipote de ...

Se curata pipotele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se ia spuma care se formeaza. Se taie ceapa si usturoiul si a...


Tocana cu jambon si s...

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, cat sa ii acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se adauga fo...


Piept de porc la cupt...

Se condimenteaza carnea si se aseaza intr-un vas de iena. Deasupra se toarna sosul de legume sos de legume (il gasiti in reteta "Aperitiv cu l...


Ardei umpluti cu carn...

Se spala ardeii, se curata de cotoare dar se opreste partea cu codita pentru a forma un capac. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. ...


Fasole batuta cu stil

Se pune seara fasolea la inmuiat intr-un bol cu apa. Se scurge apa, se pune alta si se lasa la fiert. Cand fierbe, se scurge apa si se pu...


Pui cu cartofi aurii

Se alege un pui cu greutatea intre 1500 si 2000 g. Se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se prepara un amestec de ingrediente (mai jos) cu care se fr...


Chiftelute delicioase...

Se amesteca toate ingredientele maruntite si se lasa macar 30 de minute pentru a sa combina aromele. Pesmetul se amesteca cu condimentele (dupa gus...


Aperitive

Aperitive

Bauturi

Bauturi

Bucatarie Traditionala

Bucatarie Traditionala

Conserve

Conserve

De post

De post

Deserturi

Deserturi

Diverse

Diverse

Dulceturi si Compoturi

Dulceturi si Compoturi

Dulciuri

Dulciuri

Garnituri

Garnituri

Legume

Legume

Mic dejun

Mic dejun

Paine si patiserie

Paine si patiserie

Paste/Pizza

Paste/Pizza

Peste

Peste

Retete pentru copii

Retete pentru copii

Salate

Salate

Smothie

Smothie

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe

Torturi

Torturi