Meniu

Chiftele din legume Aperitive De post

Preparare

Intr-o cratita se pune la fiert lintea, cu apa cat sa o acopere.

Se da in cateva clocote si se lasa la scurs.

Legumele congelate impreuna cu usturoiul si ardeiul se dau prin masina de tocat de doua ori. Astfel rezulta o pasta mai fina.

Ceapa se taie marunt, iar cartoful se da pe razatoarea mica, apoi se stoarce de zeama.

Se amesteca toate ingredientele(inclusiv pesmetul) si se adauga ouale, sarea si condimentele.

Intr-o farfurie se pune faina peste care se adauga sare si piper.

Cu ajutorul unei linguri se formeaza chiftelele care se tavalesc prin faina si se pun la prajit in ulei incins (foc mediu) pentru catava minute pe fiecare parte.

Se scot pe un servet absorbant si se servesc calde sau reci.

Eu le-am pregatit alaturi de o bucata de pastrav prajit si a fost delicios.

Chiftelele se pot aseza intre chifle, se pune maioneza, castraveciori acri si altele devenind burgeri vegetarieni

Pofta buna!

Am facut reteta ... 311
#legume#chiftele
Ingrediente


120

Minute

13

Ingrediente

10

Portii
Chiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legumeChiftele din legume

Nici un comentariu inca. Fii primul!