Zacusca de vinete si ardei Bucatarie Traditionala
Se pun vinetele la copt (aproximativ 7 buc) direct pe flacara si se intorc pe fiecare parte pana se arde coaja si miezul se inmoaie.
Ardeii se coc pe o tabla, intorcanduse pe fiecare parte pana se arde coaja sutire.
Vinetele se pudreaza cu un praf de sare, se acopera si se lasa la scurs intr-o sita.
Se curata vinetele si ardeii si se lasa la scurs intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana devine translucida.
Se adauga ardeii taiati fasii, rosiile pasate si bulionul.
Vinetele se toaca cu un tocator de lemn si se adauga peste legumele calite.
Se adauga condimentele si se da focul mic pentru cateva minute.
Cratita se introduce in cuptor la 180°C pentru aproximativ doua ore.
Cand este gata se lasa la racit si se pune in borcane curate.
Pentru a fi siguri ca rezista pentru iarna, borcanele se fierb la baie-marie. (6 borcane 400 g)
Pofta buna!
Am facut reteta ... 368