Iahnie de fasole cu jambon Bucatarie Traditionala
Cel mai simplu este sa punem fasolea in apa pentru cateva ore.
Fasolea se pune la fiert in apa rece si se lasa sa dea in cateva clocote.
Dupa ce incepe sa fiarba, se schimba apa de trei ori.
Se scurge apa fiarta si se inlocuieste cu apa rece.
In acest fel ies toxinele din fasole.
Se taie ceapa marunt, ardeiul fasii, iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie se pun legumele la calit in uleiul incins, iar cand sunt aproape gata se pun condimentele, sarea si rosiile pasate(fara coaja).
Se mai lasa sa fiarba cateva minute si se rastoarna peste fasolea fiarta.
In alta tigaie se prajesc bucatile de jambon, taiat cuburi sau dupa preferinta fiecaruia.
Se lasa cateva minute pe fiecare parte, apoi se scot cu un spumar si se adauga in fasole.
Se lasa sa fiarba la foc mic sa nu se arda.
La final se adauga verdeata tocata si se serveste cu muraturi.
Pota buna!
Am facut reteta ... 359