Tiramisu de casa Deserturi
La inceput preparam pandispanul care va inlocui piscoturile.
Are o textura mai buna si este mai gustos.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul iar galbenusurile se freaca cu sare.
Cand albusurile sunt batute tare, se adauga galbenusurile, apoi faina cernuta.
Se amesteca cu miscari usoare, in asa fel incat compozitia sa ramana aerata.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt si se toarna compozitia in strat nu foarte gros(aproximativ 2-3 cm).
Se introduc tavile la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 170° C.
Cand este gata se scoate hartia de copt si foile formate se taie in doua bucati egale.
Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat pana cand devine o compozitie fina si pufoasa.
Se adauga crema mascarpone(rece din frigider) si se amesteca pana la omogenizare, dar nu prea mult sa nu se taie.
Se da la rece pana la asamblarea prajiturii.
Se prepara cafeaua si se adauga zaharul si esenta de rom.
Asamblarea.
Din cele patru bucati de pandispan, vor iesi 2 tavi de prajitura, in doua straturi.
Bucatile de blat se scufunda in siropul de cafea si se aseaza in tavi.
Deasupra se pune un strat de crema si se pudreaza cu cacao.
Se continua asezarea blaturilor si a cremei pana la terminare.
Deasupra trebuie sa fie crema pudrata cu cacao.
Se da la rece pentru cateva ore, timp in care se vor intrepatrunde gusturile.
Se taie in bucati si se serveste alaturi de o cafea buna sau chiar cu inghetata.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 377