Food

Pasca taraneasca cu aluat pufos de cozonac si bran...

Se amesteca ingredientele aluatului (faina, oua, zahar, lapte drojdie, ulei, coaja de lamaie, sare, esentade rom) si se lasa la crescut. ...


Paine de casa taraneasca

Se amesteca bine faina cu sarea Drojdia se amesteca cu apa (calduta), zaharul si drojdia. Se amesteca toate ingredientele pana ...


Paine rapida cu chimen la tigaie - Paine fara cupt...

Se amesteca bine faina cu sarea, chimenul, semintele de in. Drojdia se amesteca cu apa (calduta), zaharul, drojdia si uleiul de masline.


Cornulete crocante cu faina de gris

Se foloseste faina din gris pentru ca aceste cornulete sa iasa mai crocante, dar se poate folosi si faina obisnuita. Faina din gris se cerne, se am...


Salata vesela cu sfecla rosie, morcov si mar

Se spala toate legumele si se curata de coaja. Ceapa se taie solzisori si se freaca cu un praf de sare. Sfecla (marime medie) si marul se...


Tort Tiramisu

Tortul este format din 3 blaturi. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare si zaharul pana se intaresc ca la bezea. Se adauga faina...


Rulada extra

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul pana devine o spuma tare ca la bezea. Se adauga restul de ingrediente, inclusiv praful...


Cornulete fragede

Margarina, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, sarea si ouale intregi. Cand s-au omogenizat bine se adauga smantana (sau iaurt), sarea ...


Pandispan cu iaurt si fructe

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul si praful de sare iar cand spuma se intareste ca la bezea, se adauga galbenusurile. Se amesteca...


Prajitura cu crema si bezea

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi se amesteca usor cu galbenusurile si faina. Se t...


Cascaval pane

Se taie cascavalul in forma de bastonase. Intr-un castron se bat ouale si se asezoneaza cu sare, piper si usturoi granulat. Si in pesmet ...


Tort cu ricota si menta

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul. Cand spuma e tare ca la bezea se adauga ga...


Aperitive

Aperitive

Bauturi

Bauturi

Bucatarie Traditionala

Bucatarie Traditionala

Conserve

Conserve

De post

De post

Deserturi

Deserturi

Diverse

Diverse

Dulceturi si Compoturi

Dulceturi si Compoturi

Dulciuri

Dulciuri

Garnituri

Garnituri

Legume

Legume

Mic dejun

Mic dejun

Paine si patiserie

Paine si patiserie

Paste/Pizza

Paste/Pizza

Peste

Peste

Retete pentru copii

Retete pentru copii

Salate

Salate

Smothie

Smothie

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe

Torturi

Torturi