Meniu

Prajitura cu crema si bezea Dulciuri

Preparare

Pentru blat se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi se amesteca usor cu galbenusurile si faina.

Se toarna intr-o tava cu dinensiunile 40/25 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 30 de minute.

Cand este gata se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Pentru crema se amesteca ouale cu zaharul, cacaua si untul, apoi se pun pe foc mic pana se ingroase.

Se amesteca constant.

Se ia crema de pe foc si se lasa la racit.

Cand este rece se amesteca cu mascarpone si esenta de rom

Se lasa la rece pana o folosim.

Pentru sirop se pune apa cu zaharul pe foc, iar cand fierbe se da in cateva clicote apoi se lasa la racit si se adauga esenta.

Se insiropeaza fiecare parte de blat, apoi se lasa 20 de minute sa absoarba siropul.

Crema se inparte in doua parti apoi se pune prima parte intre foile de blat siropate, iar cealalta parte deasupra.

Se lasa la rece pentru cateva ore apoi se serveste cu bezele.

Delicios!!!!

Pofta buna!

Am facut reteta ... 272
#bezea
Ingrediente


70

Minute

16

Ingrediente

24

Portii
Prajitura cu crema si bezeaPrajitura cu crema si bezeaPrajitura cu crema si bezeaPrajitura cu crema si bezeaPrajitura cu crema si bezea

Nici un comentariu inca. Fii primul!