Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri .
Albusurile se bat spuma pana se intaresc apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand sunt tari ca la bezea.
Galbenusurile se freaca cu sarea apoi se pun peste albusurile batute, amestecandu-se usor.
Faina se amesteca cu cacaua si se cern peste oua.
Se incorporeaza cu miscari usoare.
Compozitia se toarna intr-o tava( cu inel detasabil ) cu diametrul de 27-30 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 10 min.
Sirop:
Se amesteca apa cu zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul.
Se stinge focul si se adauga esenta.
Cand siropul s-a racit se toarna peste blatul racit pana se insiropeaza bine.
Crema:
Se mixeaza branza cu zaharul pudra pana devine pufoasa, apoi se adauga treptat frisca lichida.
Se bate pana se intareste.
Laptele se incalzeste, dar nu in clocote, si se adauga gelatina inmuiata in apa rece.
Laptele in care s-a dizolvat gelatina se toarna peste compozitia de branza, apoi se pun capsunile tocate si frunzele de menta.
Se da la rece 15-20 de minute.
Jeleu:
Se pun capsunile (pot fi si congelate) si zaharul pe foc si se lasa sa fiarba 5-7 min.
Se iau apoi de pe foc si se strivesc cu blenderul.
In compozitia rezultata se adauga gelatina inmuiata in putina apa si se lasa 10 minute sa se racoreasca.
Asamblarea:
Pe un platou se aseaza blatul siropat si se pune inelul formei in care l-am copt, in jurul lui.
Se toarna deasupra compozitia de branza (arata ca o smantana groasa) si se da la rece pentru 30 min.
Dupa aceea se toarna jeleul de capsuni si se niveleaza frumos.
Pentru a crea un model se fac cateva miscari de jos in sus cu ajutorul unei furculite. In felul acesta arata ca un degrade.
Se lasa la rece pana a doua zi cand se scoate inelul cu ajutorul unui cutit usor incalzit (pe margini).
Se decoreaza dupa placul fiecaruia.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 315