Se curata urzicile (proaspete) si se spala foarte bine.
Intr-o oala se pune aproximativ 2 l apa si o lingurita de sare apoi se lasa sa fiarba.
Cand apa da in clocot, se pun urzicile si se lasa 5-10 minute, pana se inmoaie.
Se scot intr-o sita si se lasa la racit.
Cu un cutit se maruntesc si se lasa deaparte.
Zeama in care au fiert se pastreaza.
Intr-o cratita cu fund mai gros se pun 3-4 linguri de ulei.
Cand este incins se adauga faina si se amesteca energic, sa nu se arda.
Se stinge cu zeama in care au fiert urzicile 2-3 ciorbare.
Se adauga urzicile tocate si daca mai este nevoie se mai adauga zeama.
Se potriveste de sare si piper apoi se mai lasa cateva minute.
Are aceeasi consistenta ca si spanacul.
Sunt foarte sanatoase, gustoase si merg foarte bine cu mamaliguta.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 304