Ciorba de porc cu zdrente Supe si ciorbe
Se spala oasele si se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare grunjoasa.
Ardeii se taie feliute, ceapa se toaca marunt, iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mare.
Oasele se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde usor.
Intre timp se aduna spuma care se formeaza cu ajutorul spumarului.
Cand carnea este aproape gata, se adauga legumele si se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute.
Aceasta este varianta dietetica.
In mod normal legumele se calesc in putin ulei si apoi se pun in ciorba.
Se mai completeaza cu aproximativ doua cani de apa si se lasa sa dea in clocot.
Rosiile se pun intr-o cratita in care am fiert apa si se lasa 2-3 minute.
Se scot cu un spumar si se scufunda in apa rece ca gheata.
In felul acesta se curata foarte usor de pielita.
Rosiile decojite se taie cubulete si se pun in ciorba.
Ouale se bat cu un praf de sare si se pun in oala cu ciorba, mestecand continuu cu o furculita.
In felul acesta se formeaza zdrentele.
Cand legumele sunt fierte, se adauga borsul dat in fiert inainte, si se mai lasa cateva minute.
Se potriveste de sare, piper si optional ardei iute, apoi se adauga leusteanul verde si parfumat.
Se poate servi cu smantana si mamaliga calda.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 321