Galuste cu dulceata Dulciuri
Cartofii se pun la fiert in coaja.
Intre timp se pune uleiul (sau unt) la incins, apoi se toarna pesmetul, amestecandu-se continu sa nu se arda.
Cand isi schimba culoarea, se pune zaharul.
Se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc.
Se adauga scortisoara si se lasa deoparte.
Cand sunt fierti se lasa la racit, apoi se curata si se zdrobesc ca la piure.
Eu am preferat sa ii dau prin masina de tocat, cu sita mica.
In acest piure se pune un praf de sare, ouale si faina.
Rezulta o coca moale, un pic lipicioasa.
Cu mainile pudrate cu faina, se formeaza bile de marimea unui ou.
Se ia o bila si se intinde in palma.
La mijloc se pune dulceata (eu am preferat de visine), si se astupa sa nu iasa umplutura.
Se formeaza bilele si se aseaza pe tocatorul pudrat cu faina.
Se pune apa cu putina sare la fiert, iar cand da in clocote se scufunda galustele.
Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
Se scot cu spumarul si se tavalesc prin pesmet.
Sunt usor de facut si delicioase.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 294