Chifle pufoase Paine si patiserie
Se amesteca drojdia cu zaharul, se pune uleiul si apa calduta.
Faina se amesteca cu sarea si se pune peste compozitia lichida.
Se formeaza o coca matasoasa care se framanta pana la omogenizare.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut, sd imparte coca in bucati egale (eu am obtinut 20, dar depinde cat de mari le faceti).
Blatul de lucru se unge cu ulei, iar chiflele se modeleaza cu mana.
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, la distanta unele de altele, se cresteaza deasupra si se pun semintele (in, susan, floarea soarelui,mac,etc).
Se lasa iar la crescut,apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 40 de minute.
Inainte de a le introduce in cuptor, fiecare chifla se unge cu o pensula cu ulei.
Sunt foarte pufoase si gustoase.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 356