Meniu

Prajitura cu ciocolata Deserturi Dulciuri

Preparare

Prajitura se compune din trei foi de pandispan lipite cu crema.Se foloseste o tava cu dimensiunile de 25/35cm.

Prima foaie:

Intr-un bol se bat 2 oua intregi cu un praf de sare apoi se adauga treptat 60 de g de zahar.

Cand compozitia se dubleaza si devine spumoasa, se adauga o lingura de ulei, 1/2 fiola de esenta de vanilie, un plic de ciocolata calda (25 g), si 35 g faina cernuta.

Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se pune compozitia in tava, pe hartie de copt, in strat egal, si se introduce in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 10 minute.

A doua foaie:

Se procedeaza la fel ca la prima foaie decat ca se pun 30 de g de faina si 30 de g de cacao.

A treia foaie:

Se procedeaza la fel ca la celelalte foi decat ca in loc de cacao se pune doar faina, astfel ca aceasta foaie va iesi alba.

Crema:

Intr-o cratita se amesteca 2 oua cu 250 g zahar si se pune pe aragaz la foc mic.

Ciocolata se rupe in bucati si se adauga in cratita.

Se amesteca continuu pana la topirea ciocolatei, aproximativ 5,6 minute.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune untul (la temperatura camerei) si se bate pana devine pufos.

Cand compozitia cu ciocolata s-a racit, se amesteca cu untul, putin cate putin pana la incorporarea totala.

Se adauga esenta de rom si laptele praf.Crema este gata.

Asamblarea:

Se pune prima foaie, iar peste ea se aseaza un strat de crema.

Se aseaza a doua foaie (care vreti), si se adauga iar un strat de crema.

Ultima foaie se aseaza deasupra si se imbraca in crema ramasa.

Se rade ciocolata deasupra .Se da la rece macar 2 ore si se taie in bucati.

Este delicioasa alaturi de un suc de fructe sau un pahar de sampanie.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 306
#prajitura#ciocolata
Ingrediente


120

Minute

12

Ingrediente

20

Portii
Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata

Nici un comentariu inca. Fii primul!