Pentru foi se amesteca ouale cu zaharul, pana se topeste.
Se adauga restul de ingrediente si la urma faina,treptat, pana ce rezulta un aluat omogen, putin lipicios.
Se lasa sa se odihneasca la rece pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit, se imparte aluatul in sase parti egale si se intind foi subtiri, aproximativ 0,5 cm, care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei, cu dimensiunile de 30/20 cm.
Fiecare foaie se coace 10 minute la 170°C.
Cand foile sunt coapte, devin tari si crocante precum biscuitii.
Acum ne ocupam de crema.
Intr-o cratita cu fund gros, se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina, puddingul si se subtiaza cu laptele.
Se pune pe foc mic si se amesteca mereu pana se ingroase.Se ia de pe foc , se rade limeta, se adauga margarina si zeama de lamaie.Va rezulta o crema putin moale.
Asamblarea.
Intr-o tava se aseaza prima foaie peste care se toarna doua polonice din crema inca calda.Se intinde pe toata suprafata, apoi se aseaza urmatoarea foaie si tot asa pana terminam toate foile si crema.
Ultima trebuie sa fie tot o foaie, nu crema.
Se da la rece pentru minim 4 ore, timp in care foile se inmoaie.
Se taie in forma dorita, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 348