Pandispan cu mere Dulciuri
Se rad merele, se storc de zeama, si se calesc pe aragaz impreuna cu zahar si zahar vanilat - in functie de cat vrea fiecare de dulce. Se fac 2 compozitii.
In prima parte se separa 5 oua, albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si zaharul.Se adauga galbenusurile, faina si 1/2 din praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 10 minute.
In acest timp se face a doua compozitie, identica cu prima.
Cand au trecut cele 10 minute, se scoate tava din cuptor si se aseaza merele deasupra in strat egal.Peste mere se toarna a doua compozitie si se niveleaza.
Se introduce iar tava in cuptor si se lasa 35 de minute.
La final se lasa prajitura sa se raceasca in tava .
Cand s-a racit se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.
Atentie: merele trebuie sa fie reci atunci cand se pun in tava.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 371