Aperitiv cu legume Aperitive
Legumele se taie cubulete, in afara de morcov-rondele, ardei-fasii, usturoi-tocat marunt.
Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul,se adauga morcovul, ardeiul si pe urma toate legumele.Se calesc cam 15 minute.
Tava de cuptor se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Legumele calite se scurg de sosul pe care l-au lasat (sosul se pastreaza pentru alta reteta), si se aseaza in tava.Se presara pesmet deasupra.
Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper, se adauga cascavalul ras marunt si mararul, apoi se toarna compozitia peste legume.
Se introduce tava la cuptor la o temperatura de 200°C pentru aproximativ 30 de minute.
Spre final se pune si restul de cascaval ras si se mai lasa 2 minute.
Reteta se poate face si cu alte legume(praz, ciuperci, vinete etc.) sau se poate introduce chiar si carne, sunculita, kaizer etc.
Totusi, aceasta este o reteta pentru vegetarieni.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 352