Ardei umpluti cu carne tocata Bucatarie Traditionala
Se spala ardeii, se curata de cotoare dar se opreste partea cu codita pentru a forma un capac.
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica.
Se taie ceapa, ardeiul rosu, mararul si ardeiul iute, dupa care se amesteca cu carnea, orezul si condimentele.
Se umple ardeii si se pun la prajit in ulei pana cand sunt rumeniti pe toate partile.In felul acesta nu mai au gust amarui.
Se scot din tigaie si se aseaza intr-o cratita, cu capacelele deasupra.
Intr-un bol se amesteca sosul de rosii cu condimentele si sarea plus frunzele de dafin.Se toarna peste ardei.
Se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da cratita la cuptor la 200°C pentru aproximativ 90 de minute.
Se poate servi cu patrunjel verde si ardei iute
Sunt foarte gustosi.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 341