Clatite rumene cu gem de cirese Dulciuri
Gemul: Fructele se stropesc cu zeama de lamaie, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si se pun la foc mediu intr-o cratita cu fund gros.Cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se ia spuma care se formeaza.
Se fierbe in continuare pentru aproximativ 1 ora si 30 minute.
Gemul este legat.Se adauga coaja de lamaie.Se pune in borcane curate si uscate cand este inca caldut. Ies aproximativ 8 borcane de 200 ml
Clatitele: Se bat ouale impreuna cu zaharul si sarea, dupa care se adauga faina cu praful de copt si uleiul.Compozitia se subtiaza cu lapte. Se adauga esenta si coaja de lamaie.
Cel mai bine se fac intr-o tigaie antiaderenta, la foc micut.
Se toarna in tigaie aproximativ 1/2 polonic de aluat ( in functie de marimea tigaii ), si se rasuceste pana se acopera toata suprafata.Se rumeneste aproximativ un minut pe fiecare parte.
Din acest aluat ies aproximativ 15 clatite rumene.
Se poate folosi si alt tip de gem sau dulcaeta.
Pofta buna!
Am facut reteta ... 364