Meniu

Mini eclere fantezie Dulciuri

Preparare

Se pune apa cu uleiul si sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina si se amesteca energic pana la incorporare.Cand incepe sa se desprinda de peretii vasului si se formeaza o coca, se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca.Cand s-a mai racit putin, se pun ouale, unul cate unul, pana la incorporarea tuturor.

Nota: daca coca este prea fierbinte, in momentul in care punem oua, facem o omleta ????????.

Rezulta un aluat moale care se pune in tava de copt cu posul de ornat sau cu lingurita, in functie de imaginatia fiecaruia.

Se introduce tava la cuptor si se lasa 25 de minute la o temperatura de 170°C.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se gauresc(sau se taie) pentru a se umple cu crema.

Crema de vanilie:

Intr-o cratita cu fund gros se pun ouale, zaharul, amidonul (sau faina). Cu amidon iese mai fina. Impreuna cu laptele si se lasa la foc mic sa se ingroase.Se amesteca constant.

Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc, se adauga margarina taiata cubulete si esenta de vanilie.Se lasa crema la racit si apoi se unple eclerele.

Deasupra se pot orna cu ciocolata topita, diverse glazuri, frisca sau zahar pudra.

Deasemenea gogoselele se mai pot umple si cu alt fel de creme-ciocolata, branza, fructe etc.

Din cantitatea pe care am prezentat-o, mie mi-au iesit aproximativ 100 de bucati.

Daca vreau sa imi iasa mai multe, dublez sau triplez cantitatile ingredientelor.Asta este valabil pentru orice reteta..

Le-am numit "fantezie" pentru ca se fac in functie de imaginatia fiecaruia. Sunt un desert delicios care poate fi servit cu o cupa de inghetata si sirop de ciocolata.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 327
#eclere
Ingrediente


120

Minute

13

Ingrediente

12

Portii
Mini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezieMini eclere fantezie

Nici un comentariu inca. Fii primul!