Meniu

Pui cu cartofi aurii Bucatarie Traditionala

Preparare

Se alege un pui cu greutatea intre 1500 si 2000 g. Se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se prepara un amestec de ingrediente (mai jos) cu care se freaca puiul.

Se amesteca toate si se freaca puiul,inclusiv in interior, apoi se lasa minim 30 minute sa intre gustul in carne.

Se ia o bucata de sfoara cu care se leaga puiul in asa fel incat aripile sa fie sub pui si copanele sa stea apropiate.
Separat se curata 1 kg de cartofi, se spala, se taie in sferturi si se asezoneaza cu sare, piper, boia si catena picaturi de ulei, dupa care se aseaza intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 50 cm cu 25 cm.

Deasupra tavii se aseaza un gratar pe care se aseaza puiul.Se poate pune si peste cartofi.

Se baga la cuptor la 200 °C pentru 45 minute , dupa care se regleaza temperatura  la 170°C pentru inca 60 de minute.Din cand in cand se stropeste cu zeama care se formeaza in tava.

Iese foarte aspectos si cu adevarat delicios.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 324
#Pui#cartofi
Ingrediente


0

Minute

10

Ingrediente

0

Portii
Pui cu cartofi auriiPui cu cartofi auriiPui cu cartofi auriiPui cu cartofi auriiPui cu cartofi auriiPui cu cartofi aurii

Nici un comentariu inca. Fii primul!