Cozonac cu nuca si cacao Paine si patiserie

Preparare

Intr-un lighean incapator se cerne faina.

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si se toarna in faina, in mijloc.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si aromele.

Se adaug uleiul si sarea, apoi se toarna peste faina.

Treptat se toarna si laptele caldut, apoi se framanta energic pana se inglobeaza toata faina si coca incepe sa se desprinda de pe maini.

Se unge ligheanul cu ulei , se aseaza coca framantata si se lasa la crescut, acoperit cu o folie alimentara. Aluatul trebuie sa fie moale si pufos.

Nuca se da prin masina si se amesteca cu zaharul si cacaua, apoi se pune esenta.

Dupa ce a crescut, coca se imparte in doua bucati egale.

Se ia prima bucata si se intinde cu sucitorul in forma de dreptunghi. Deasupra se pune umplutura de nuca si se roleaza.Se poate impleti sau forma, in ce fel doreste fiecare.

In tavi se pune hartie de copt.Se lasa la crescut, se ung cu ou batut, apoi se introduc in cuptorul incins la 170 °C pentru aproximativ 45 de minute.

In umplutura se mai pot pune stafide, rahat, arahide, ciocolata etc.

Sunt frumosi, gustosi si o cina incredibila.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 13
#nuca#cozonac #cacao
Ingrediente


180

Minute

15

Ingrediente

6

Portii
Cozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacaoCozonac cu nuca si cacao

Nici un comentariu inca. Fii primul!