Tort cu crema mascarpone si whisky Torturi

Preparare

Pentru blat se foloseste o forma de tort cu fund detasabil cu diametrul de 28 cm.

Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu sarea, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.

Se combina cele doua aluaturi si deasupra se cerne faina, praful de copt si cacaua.

Se imbraca tava in hartie de copt(inclusiv marginea) si se toarna aluatul.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 35-40 de minute.

Se face testul scobitorii(daca atunci cand bagi scobitoarea aceasta iese curata, este gata)

Se lasa la racit in tava.

Cand s-a racit, se taie in 3 parti egale.

Sa facem siropul.

Intr-o cratita se pune zaharul si apa dupa care se pune pe foc .

Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se topeste zaharul.

Se stinge focul si se adauga esenta de rom si whisky.

Pentru crema ingredientele trebuie sa fie reci si vasul degresat.

In primul rand se pune gelatina la inmuiat cu putina apa rece.

Intr-un bol se pune crema de branza, frisca,zaharul vanilat si zaharul pudra.

Se mixeaza pana se intareste, insa nu foarte mult ca sa nu se taie.

La final se pune whisky si gelatina inmuiata si se amesteca usor.

Se da la rece.

Asamblarea tortului

Cele 3 blaturi se insiropeaza cu siropul racit, in mod egal

Se aseaza prima foaie de blat chiar in tava cu fund detasabil.

Peste ea se pune o treime din crema apoi se pune urmatoarea foaie si tot asa pana la ultima.

Deasupra se pune restul de crema si se da la rece sa se intareasca.

Dupa aproximativ o ora se scoate din frigider si se detaseaza inelul formei.

Se poate orna dupa dorinta fiecaruia.

Fiind sezonul cireselor, eu l-am ornat cu aceste fructe delicioase.

Deasupra am intins o foaie de fondant(se framanta si se intinde cu sucitorul folosind zahar pudra, nu faina).

Tot din fondant se pot face cateva floricele sau in functie de imaginatia fiecaruia,fundite, petale, frunze etc.

Fondantul poate fi amestecat cu diferiti coloranti alimentari si astfel facem culori si aranjamente diverse.

Este un tort delicios si se poate servi in orice zi din an, mai ales la evenimente speciale.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 89
#wisky#tort# mascarpone
Ingrediente


200

Minute

24

Ingrediente

20

Portii
 Tort cu crema mascarpone si whisky Tort cu crema mascarpone si whisky Tort cu crema mascarpone si whisky Tort cu crema mascarpone si whisky Tort cu crema mascarpone si whisky

Nici un comentariu inca. Fii primul!