Lipii cu masline Paine si patiserie

Preparare

Se amesteca zaharul cu drojdia, uleiul, maslinele si apa.

Se adauga faina si sarea si se formeaza o coca moale si elastica. Va fi putin lipicioasa din cauza maslinelor.

Sa nu se mai lipeasca asa de rau, se framanta coca cu putin ulei.

Se lasa la crescut intr-un bol acoperit pana se dubleaza in volum.

Cand a crescut, se imparte coca in 20 de bucati si se formeaza niste bile.

Se ia fiecare bila si se intinde cu sucitorul in forma de lipii - rotunda.

Se coc intr-o tigaie la foc micut, cateva minute pe fiecare parte, acoperite cu capac.

Ies foarte pufoase si gustoase si merg foarte bine cu un pahar de iaurt.

Atentie: nu se amesteca drojdia cu sarea pentru ca nu mai creste bine.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 47
#masline#lipie
Ingrediente


120

Minute

7

Ingrediente

20

Portii
Lipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu maslineLipii cu masline

Nici un comentariu inca. Fii primul!