Gem de cirese ca la mama Dulceturi si Compoturi

Preparare

Ciresele se curata de samburi si se clatesc cu apa rece. Fructele se stropesc cu zeama de lamaie, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si se pun la foc mediu intr-o cratita cu fund gros.

Cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se ia spuma care se formeaza.

Se fierbe in continuare pentru aproximativ 1 ora si 30 minute.

Gemul este legat.

Se adauga coaja de lamaie.

Se pune in borcane curate si uscate cand este inca caldut.

Ies aproximativ 8 borcane de 200 ml.

Se poate servi pe paine dimineata, cu clatite sau ca umplutura pentru patiserie.

Am facut reteta ... 188
#gem#cirese
Ingrediente


120

Minute

4

Ingrediente

8

Portii
Gem de cirese ca la mamaGem de cirese ca la mamaGem de cirese ca la mama

Nici un comentariu inca. Fii primul!