Fasole batuta cu stil Bucatarie Traditionala

Preparare

Se pune seara fasolea la inmuiat intr-un bol cu apa.

Se scurge apa, se pune alta si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se scurge apa si se pune alta si tot asa pana schimbi de 4 ori apa. In felul acesta ies toxinele din fasole si nu face rau la stomac.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la calit ceapa taiata fideluta si ardeiul taiat fasii.Se mai pun sarea, ardeiul iute, cimbrul, busuiocul si piperul. Cand ceapa este sticloasa, se adauga pasta de rosii si se mai lasa cateva minute.Se ia tigaia de pe foc si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Sa ne intoarcem la fasole.

Cand este aproape fiarta, se pune sarea si foile de dafin.Se scot boabele de fasole intr-un bol si se lasa la racit. Se opreste o cescuta din zeama in care a fiert fasolea, in caz ca pasta de fasole este prea groasa.

Se da fasolea prin masina de tocat, se adauga usturoiul pisat sau dat pe razatoarea mica si se mixeaza impreuna cu uleiul in care am calit ceapa.Daca este prea groasa, se adauga putin din zeama oprita.

Pentru a iesi mai fina se poate folosi un blender.

Se potriveste de sare si se aseaza intr-un bol, iar pe deasupra se aseaza ceapa calita.

Se serveste cu masline, muraturi si alte aperitive.

Este foarte gustoasa si sanatoasa.

Pofta buna!

Am facut reteta ... 34
#fasole
Ingrediente


120

Minute

11

Ingrediente

12

Portii
Fasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stilFasole batuta cu stil

Nici un comentariu inca. Fii primul!